Social Icons

Pages

tiistai 1. toukokuuta 2018

Minun onneni!

”Mutta minun onneni on olla Jumalaa lähellä, minä panen turvani Herraan, Herraan, kertoakseni kaikkia sinun tekojasi.” (Ps.73).

Voisit varmaankin ottaa esiin Raamattusi ja lukea siitä koko Psalmin!

Psalmin kirjoittaja toteaa itsessään piirteitä, jotka saavat hänet yhdessä vaiheessa huudahtamaan:

”Kun minun sydämeni katkeroitui ja minun munaskuihini pisti, silloin minä olin järjetön enkä mitään älynnyt, olin sinun edessäsi kuin nauta.”

Hän erehtyi vertaamaan itseään jumalattomiin henkilöihin, jotka ylvästelivät menestyksellään. Tällainen vertailu ei taida tässä ajassa olla kaukana kenestäkään meistä; teemme sitä vain jonkinlaisessa alitajunnassa, jos emme ole valmiita myöntämään jossakin tai suuremmassakin määrin olevamme kuin nautoja!

”Turhaan minä olen pitänyt sydämeni puhtaana ja pessyt käteni viattomuudessa: minua vaivataan joka aika, ja minä saan joka aamu kuritusta.”

Täytyy tunnustaa, ettei nyt vappupäivän aamuna mielessäni ole yhtään juhlatunnelmaa, joka liittyisi kaikkialla meneillään olevaan juhlintaan! Oli vaikeata herätä päivään, joka alkoi ulkonaisestikin pilvisenä, sateisena ja synkkänä. On sentään yksi juhla-aihe, jota ei tule vähätellä. Jo puoliunessa alkoi mielessäni soida toistuvasti ajatus:

”Mutta minun onneni on olla Jumalaa lähellä!”

Tämä onni sulkee alleen kaikenlaisen inhimillisen mielipahan ja pettymykset, jotka perustuvat ”nautamaisiin” ajatuksiimme ja näkemyksiimme! Yhä uudelleen palaavat mieleeni Herramme Jeesuksen Kristuksen rakkaudella lausutut sanat, joita säestää Hänen koko olemuksestaan heijastuva hyvä tarkoitus. Hänen silmänsä kertovat itse asiassa kaiken:

”Mutta Puolustaja, Pyhä Henki, jonka Isä on lähettävä minun nimessäni, hän opettaa teille kaikki ja muistuttaa teitä kaikesta, minkä minä olen teille sanonut. Rauhan minä jätän teille: minun rauhani - sen minä annan teille. En minä anna teille, niinkuin maailma antaa. Älköön teidän sydämenne olko murheellinen älköönkä peljätkö.” (Joh,14).

Mikä on suurelta osaltaan ongelmiemme taustalla hengellisissä pettymyksissämme, eikä ainoastaan maallisissa? Lue tarkkaan lainauksemme Johanneksen Evankeliumista. Me emme voi rajata saamaamme hengellistä opetusta vain itse mieltymystemme mukaan valitsemiimme sanankohtiin, vaan meidän tulee kokonaisvaltaisesti antautua meille tarkoitettuun koulutukseen:

”Mutta Puolustaja, Pyhä Henki, jonka Isä on lähettävä minun nimessäni, hän opettaa teille kaikki ja muistuttaa teitä kaikesta, minkä minä olen teille sanonut.”

”Ei ihminen elä ainoastaan leivästä, vaan jokaisesta sanasta, joka Jumalan suusta lähtee.”

Välttyäksemme siis ”nautamaisista” ajatuksista ja mielipahoista, on meidän suostuttava ankaraltakin tuntuvaan koulutukseen, johon sisältyvät kaikki Pyhän Hengen oppitunnit ja jatkuvat muistutukset siitä, mitä Herra Jeesus Kristus on sanonut!

Siten voimme päivä päivältä paremmin ymmärtää:

”Tämän minä olen kirjoittanut teille niistä, jotka teitä eksyttävät. Mutta te - teissä pysyy se voitelu, jonka olette häneltä saaneet, ja te ette ole kenenkään opetuksen tarpeessa; vaan niinkuin hänen voitelunsa opettaa teitä kaikessa, niin se opetus on myös totta eikä ole valhetta; ja niinkuin se on opettanut teitä, niin pysykää hänessä. Ja nyt, lapsukaiset, pysykää hänessä, että meillä hänen ilmestyessään olisi turva eikä meitä häpeällä karkoitettaisi pois hänen tyköänsä hänen tulemuksessaan.” (1.Joh.2).


Riippukaamme siis kiinni Hänessä, josta kaikki onnemme on riippuvainen!

”Kuitenkin minä pysyn alati sinun tykönäsi, sinä pidät minua kiinni oikeasta kädestäni. Sinä talutat minua neuvosi mukaan ja korjaat minut viimein kunniaan. Ketä muuta minulla olisi taivaassa! Ja kun sinä olet minun kanssani, en minä mistään maan päällä huoli. Vaikka minun ruumiini ja sieluni nääntyisi, Jumala on minun sydämeni kallio ja minun osani iankaikkisesti.” (Ps.73).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text