Social Icons

Pages

perjantai 9. maaliskuuta 2018

Kenen suosiota etsimme? 2



 ”Ihmistenkö suosiota minä nyt etsin vai Jumalan? Tai ihmisillekö pyydän olla mieliksi? Jos minä vielä tahtoisin olla ihmisille mieliksi, en olisi Kristuksen palvelija. Sillä minä teen teille tiettäväksi, veljet, että minun julistamani evankeliumi ei ole ihmisten mukaista; enkä minä olekaan sitä ihmisiltä saanut, eikä sitä ole minulle opetettu, vaan Jeesus Kristus on sen minulle ilmoittanut.” (Gal.1).

Aamu aamulta herään aina vain vakavammissa mietteissä. Onko jokapäiväinen vuoteesta nouseminen itsestään selvä asia, vai onko sittenkin aivan kokonaisvaltaisesti kysymys Jumalan armosta, päivittäisestä ja hetkittäisestä armosta?

Olen jo useamman vuoden ajan kuunnellut aamuisin uutiset, ikään kuin saadakseni tietää millaisella mielellä tulee astua uuteen päivään. Hyvät uutiset eivät vanhan sanonnan mukaan ole mitään uutisia, vaikka joka päivä odotamme kuulevamme vain niitä. Kuinkahan suuren itsepetoksen vallassa on jossakin määrin jokainen meistä? Mieltä rauhoittaa jos pääuutisen paikalla puhutaan eduskunnan väittelyistä tai neuvotteluista eri ammattijärjestöissä. Kun ei ole oikein mitään uutta tapahtunut, kulkee hengitys selvästikin kevyemmin ja saattaa kuulua jopa jonkinasteinen huokaus! Mutta miksi kaikesta huolimatta ihmisellä on niin voimakas tarve ja suorastaan vietti tuudittautua ”hyvien uutisten” aikaansaamaan, nukuttavaan hyräilyyn?

Jokin sisimmässämme on kuitenkin kaikesta huolimatta ainakin hiukan kallellaan suuntaan, mitä kaikin tavoin välttelemme! Iloamme pilaa veljemme Paavalin suorasukaisuus:

”Mutta tiedä se, että viimeisinä päivinä on tuleva vaikeita aikoja. Sillä ihmiset ovat silloin itserakkaita, rahanahneita, kerskailijoita, ylpeitä, herjaajia, vanhemmilleen tottelemattomia, kiittämättömiä, epähurskaita, rakkaudettomia, epäsopuisia, panettelijoita, hillittömiä, raakoja, hyvän vihamiehiä, pettureita, väkivaltaisia, pöyhkeitä, hekumaa enemmän kuin Jumalaa rakastavia; heissä on jumalisuuden ulkokuori, mutta he kieltävät sen voiman.” (2.Tim.3).

Mistä hän saattoi tehdä tällaiset päätelmät juuri oman aikakautensa keskellä? Ei tainnut olla hänellä mitään omaa osuutta kirjoittamaansa (tai sanelemaansa)!

”…enkä minä olekaan sitä ihmisiltä saanut, eikä sitä ole minulle opetettu, vaan Jeesus Kristus on sen minulle ilmoittanut.”

Kuka tahtoo pitää totena sitä ihmiskuvaa, jonka Paavali luo profeetallisine näkemyksineen? Kiitän Jumalaa jokaisesta aamusta ja muustakin päivän osasta, jolloin saamme kuulla kaikesta muusta kuin katastrofeista, pommituksista ja kaikenlaisista onnettomuuksista ja rikoksista. Paikallislehden mielipideosastolla kiinnitti huomiotani eräs uskovaisen laatima kirjoitus, missä todettiin Jumalan aiheuttaneen useammanlaisia tuhoja eri puolilla maailmaa. Yhdyn koko sydämestäni seuraavana päivänä julkaistuun vastalauseeseen, jonka mukaan ihminen itse aikaansaa tuhoa omilla ratkaisuillaan ja asenteillaan!

En halua kuulua negatiivisesti asennoituviin ihmisiin, vaan olen kiitollinen jokaisesta elämästäni päivästä, vaikka tunteeni kuuluttavat monta kertaa sellaista, mitä pyrin välttelemään! Kaikki ei todellakaan mene mielemme mukaisesti, koska uskovaisina olemme lähteneet Tielle, joka ei ole ihmisten mukainen, vaikka onkin tarkoitettu heidän parhaakseen:

”Sillä minä teen teille tiettäväksi, veljet, että minun julistamani evankeliumi ei ole ihmisten mukaista…”

Miksi uskovaisilla on niin huono maine heidän korostaessaan tätä ”ei ihmisten mukaista”? Taitaa olla kaikessa kysymys mitä erilaisimmista korostuksista! Mieleeni tulee eräs herätyskokous nuoruuden ajaltani, joka jäi muistiini loppuelämäni ajaksi! Vieraileva puhuja oli kovia kokenut veli, joka totesi mitä suurimmalla vakavuudella:

”Jos sinusta tänään kaikki tuntuu olevan hyvin ja tunnet jonkinasteista onnellisuutta, on se varma merkki siitä, että huomenna sinulle voi tapahtua jotakin todella kauheata!”

Tässä kai kylliksi vastausta siihen, miksi ainakin osaltaan vältellään hengellisiä asioita ja ”herätyspuheita”!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text