Social Icons

Pages

tiistai 23. helmikuuta 2016

Että tietäisimme!



”Mutta me emme ole saaneet maailman henkeä, vaan sen Hengen, joka on Jumalasta, että tietäisimme, mitä Jumala on meille lahjoittanut; ja siitä me myös puhumme, emme inhimillisen viisauden opettamilla sanoilla, vaan Hengen opettamilla, selittäen hengelliset hengellisesti.” (1.Kor.2).

Kuinka paljon selitetäänkään hengellisiä asioita maailman hengen mukaisesti! Jos emme ole perehtyneet Jumalan Sanaan oikealla tavalla, emme voikaan olla tietoisia Jumalamme meihin kohdistamista odotuksista!

”Koska me siis olemme Jumalan sukua, emme saa luulla, että jumaluus on samankaltainen kuin kulta tai hopea tai kivi, sellainen kuin inhimillisen taiteen ja ajatuksen kuvailema. Noita tietämättömyyden aikoja Jumala on kärsinyt, mutta nyt hän tekee tiettäväksi, että kaikkien ihmisten kaikkialla on tehtävä parannus. Sillä hän on säätänyt päivän, jona hän on tuomitseva maanpiirin vanhurskaudessa sen miehen kautta, jonka hän siihen on määrännyt; ja hän on antanut kaikille siitä vakuuden, herättämällä hänet kuolleista.” (Apt.17).

Tietämättömyyden aikoja! Voiko ihminen kaiken nykyisen tietämyksen keskellä vedota tietämättömyyteensä? Mieleeni tulee jälleen kerran pohjanmaalainen valokuvaaja, joka hyvin painokkaasti totesi minulle jo vuosikymmeniä sitten: ”Kuule Markku, minä en tarvitse edes Raamattua tietääkseni, ettei kenellekään ihmiselle saa tehdä pahaa!”

Jos kaiken kristillisen opetuksen ja jumalanpalveluksen keskellä olemme jollakin tavoin jääneet tietämättömyyden tilaan, pätee meihin kuitenkin Roomalaiskirjeen teksti:

”Sillä kun pakanat, joilla ei lakia ole, luonnostansa tekevät, mitä laki vaatii, niin he, vaikka heillä ei lakia ole, ovat itse itsellensä laki ja osoittavat, että lain teot ovat kirjoitetut heidän sydämiinsä, kun heidän omatuntonsa myötä-todistaa ja heidän ajatuksensa keskenään syyttävät tai myös puolustavat heitä - sinä päivänä, jona Jumala on tuomitseva ihmisten salaisuudet Kristuksen Jeesuksen kautta, minun evankeliumini mukaan.” (Room.2).

Meitä siis kehotetaan mitä vakavimmin tekemään parannus. Uusin ranskankielinen Raamattuni käyttää sanontaa: ”muuttakaa elämänne!” Jotakin aivan näkyvääkin tulee olla seurauksena kääntymyksestämme, jonka perusteet meidän tulee selvittää itsellemme!

”Sillä kuka ihminen tietää, mitä ihmisessä on, paitsi ihmisen henki, joka hänessä on?”

Tarvitsemme siis oikeanlaista itsetuntemusta ja itsetutkistelua Jumalan Hengen avulla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text