Social Icons

Pages

torstai 15. syyskuuta 2016

Mikä täyttää mielemme?



”Mutta meille Jumala on sen ilmoittanut Henkensä kautta, sillä Henki tutkii kaikki, Jumalan syvyydetkin. Sillä kuka ihminen tietää, mitä ihmisessä on, paitsi ihmisen henki, joka hänessä on? Samoin ei myös kukaan tiedä, mitä Jumalassa on, paitsi Jumalan Henki. Mutta me emme ole saaneet maailman henkeä, vaan sen Hengen, joka on Jumalasta, että tietäisimme, mitä Jumala on meille lahjoittanut;.ja siitä me myös puhumme, emme inhimillisen viisauden opettamilla sanoilla, vaan Hengen opettamilla, selittäen hengelliset hengellisesti.” (1.Kor.2).

Mistä ihminen puhuu, se on hänellä mielessään päällimmäisenä. Meille jokaiselle on hyväksi tiedostaa mitä olemme ja millaisia olemme, mutta itseämme tarkastelemalla emme muutu siksi, mitä Luojamme odottaa meidän olevan. Me voimme omasta mielestämme muuttua toisenlaisiksi ja paremmiksikin, mutta mitä painaa jumalallisessa maailmassa ihmisen näkemys? Moni täyttää elämänsä odotukset puhumalla loputtomasti omasta itsestään, uskoen suuren puhevirran muuttavan jotakin.

”Sillä me emme rohkene lukeutua emmekä verrata itseämme eräisiin, jotka itseänsä suosittelevat; mutta he ovat ymmärtämättömiä, kun mittaavat itsensä omalla itsellään ja vertailevat itseään omaan itseensä.” (2.Kor.10).

Mitä muutakaan tekee kovasti itsestään puhuva ihminen, kuin keskittää omansa ja toisten mielenkiinnon itseensä jonakin aivan erinomaisena. Hänellä on todella edullinen vertauskohde, oma itsensä!

Mitä tarvitsemmekaan ja mitä meille tulisi tapahtua, että elämässämme toteutuisi:

”…että tietäisimme, mitä Jumala on meille lahjoittanut;.ja siitä me myös puhumme, emme inhimillisen viisauden opettamilla sanoilla, vaan Hengen opettamilla, selittäen hengelliset hengellisesti.”

Kuinka toisenlaista olisikaan elämämme, jos enemmän paneutuisimme tähän alueeseen, sillä silloin olisimme todelliseksi ja kestäväksi hyödyksi kaikille kanssamme kosketuksissa oleville ihmisille ja samalla itsellemmekin. Itsensä tunteminen on tarpeellista ja yksi vaihe elämäämme, mutta Todellinen Elämä on yhä vielä ja loppuun asti vain Herrassamme Jeesuksessa Kristuksessa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text