Social Icons

Pages

sunnuntai 30. kesäkuuta 2019

Eikä siihen enempää lisännyt! 4


”Nämä sanat Herra puhui koko teidän seurakunnallenne vuorelta, tulen ja synkkien pilvien keskeltä, suurella äänellä, eikä siihen enempää lisännyt. Ja hän kirjoitti ne kahteen kivitauluun ja antoi ne minulle.” (5.Moos.5).

Jumalallamme on kaikessa tietty määränsä! Kuinka kaukana ovatkaan ihmisen ajatukset ja käsitykset aidosta Jumalallisuudesta! Kuten jo olen viitannut kerrostalomme pihapiirin katokseen ja lepotuoleihin, ei niillä istuvilla ja keskustelevilla ihmisillä ole minkäänlaisia rajoja puheiden ja sanojen suhteen! ”Mummo kanasensa…!” Kuinka siunattu asia onkaan se, että on kuitenkin Yksi, josta voidaan sanoa Kaikkivaltiudestansa ja Kaikkitietäväisyydestänsä huolimatta:

”Nämä sanat Herra puhui koko teidän seurakunnallenne vuorelta, tulen ja synkkien pilvien keskeltä, suurella äänellä, eikä siihen enempää lisännyt.”

Viides Mooseksen kirja on entisen ja aikaisemmin puhutun kertausta, ei jonkin uuden esiin tuomista! Jumalamme puhui sen minkä näki meidän parhaaksemme, tietäen meidän ajatusmaailmamme ja jumalattoman filosofiamme, Hän ei ole niin kuin ihminen, joka jatkuvasti muuttaa mieltänsä ja kehittelee joka päivä jotakin uutta, jotakin enemmän!

Jumalaton hyljätköön tiensä ja väärintekijä ajatuksensa ja palatkoon Herran tykö, niin hän armahtaa häntä, ja meidän Jumalamme tykö, sillä hänellä on paljon anteeksiantamusta. Sillä minun ajatukseni eivät ole teidän ajatuksianne, eivätkä teidän tienne ole minun teitäni, sanoo Herra. Vaan niin paljon korkeampi kuin taivas on maata, ovat minun tieni korkeammat teidän teitänne ja minun ajatukseni teidän ajatuksianne. (Jes.55).

Mitä tästä opimme? Mitä sanoi Paavali, todennäköisesti ajatellen tätäkin sanankohtaa?

”Alammeko taas suositella itseämme? Vai tarvinnemmeko, niinkuin muutamat, suosituskirjeitä teille tai teiltä? Te itse olette meidän kirjeemme, joka on sydämeemme kirjoitettu ja jonka kaikki ihmiset tuntevat ja lukevat. Sillä ilmeistä on, että te olette Kristuksen kirje, meidän palvelustyöllämme kirjoitettu, ei musteella, vaan elävän Jumalan Hengellä, ei kivitauluihin, vaan sydämen lihatauluihin. Tämmöinen luottamus meillä on Kristuksen kautta Jumalaan; ei niin, että meillä itsellämme olisi kykyä ajatella jotakin, ikäänkuin se tulisi meistä itsestämme, vaan se kyky, mikä meillä on, on Jumalasta, joka myös on tehnyt meidät kykeneviksi olemaan uuden liiton palvelijoita, ei kirjaimen, vaan Hengen; sillä kirjain kuolettaa, mutta Henki tekee eläväksi.” (2.Kor.3).

Jos emme aikaisemmin ole sitä tulleet ajatelleeksi, tehtäköön tiettäväksemme: palvelee omassa inhimillisessä tilassa oleva mielemme vain omaa parastamme ja omia etujamme hyvääkin tehdessään! Siksi kaikki Jumalamme silmissä tapahtuva arvokas ja merkittävä perustuu kautta aikakausien sanoihin:

”…kirjoitettu, ei musteella, vaan elävän Jumalan Hengellä, ei kivitauluihin, vaan sydämen lihatauluihin.”

Jumalamme kaikessa puhumisessansa ja kirjoittamisessansa ei siis lainkaan keskity siihen, mikä ihmiselle itselleen on arvokkainta, aivoihin! Hän on kiinnostunut sydämistämme, todellisesta olemuksestamme, joka kaikesta syntiinlankeemuksesta huolimatta kaipaa yhteyttä Luojaansa. Ihmiselle on kuitenkin tavattoman vaikeata käsittää, ettei hän itse sanele ehtoja, vaan kaikki on kirjattuna Kirjoituksissa, Elävän Jumalan Sanassa, mikä on Hän Itse! Siksi hän toimii kuten on kuvattu Kolossalaiskirjeen toisessa luvussa:

”Jos te olette Kristuksen kanssa kuolleet pois maailman alkeisvoimista, miksi te, ikäänkuin eläisitte maailmassa, sallitte määrätä itsellenne säädöksiä (lisäyksiä): ’Älä tartu, älä maista, älä koske!’ - sehän on kaikki tarkoitettu katoamaan käyttämisen kautta -ihmisten käskyjen ja oppien mukaan? Tällä kaikella tosin on viisauden maine itsevalitun jumalanpalveluksen ja nöyryyden vuoksi ja sentähden, ettei se ruumista säästä; mutta se on ilman mitään arvoa, ja se tapahtuu lihan tyydyttämiseksi.
Jos te siis olette herätetyt Kristuksen kanssa, niin etsikää sitä, mikä on ylhäällä, jossa Kristus on, istuen Jumalan oikealla puolella. Olkoon mielenne siihen, mikä ylhäällä on, älköön siihen, mikä on maan päällä. Sillä te olette kuolleet, ja teidän elämänne on kätkettynä Kristuksen kanssa Jumalassa; kun Kristus, meidän elämämme, ilmestyy, silloin tekin hänen kanssaan ilmestytte kirkkaudessa.”

Tämä ei tarvitse mitään selityksiä tai lisäyksiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text