Social Icons

Pages

torstai 4. toukokuuta 2017

Mielen vilpittömyys!



”Sillä minä kiivailen teidän puolestanne Jumalan kiivaudella; minähän olen kihlannut teidät miehelle, yhdelle ainoalle, asettaakseni Kristuksen eteen puhtaan neitsyen. Mutta minä pelkään, että niinkuin käärme kavaluudellaan petti Eevan, niin teidän mielenne ehkä turmeltuu pois vilpittömyydestä ja puhtaudesta, joka teissä on Kristusta kohtaan. Sillä jos joku tulee ja saarnaa jotakin toista Jeesusta kuin sitä, jota me olemme saarnanneet, tai jos te saatte toisen hengen, kuin minkä olette saaneet, tai toisen evankeliumin, kuin minkä olette vastaanottaneet, niin sen te hyvin kärsitte. (Siedätte -  Raamattu kansalle). (2.Kor.11).

Mitä tarkoitti kihlautuminen tuona aikana? Siitä saamme selvän kuvan Herramme maallisten vanhempien tilanteesta. Pieninkin uskottomuus rangaistiin mitä ankarimmalla tavalla, niin että voimme kuvitella Marian ajoittaisen pelon ja mahdolliset painajaisunetkin. Kuinka toisin olikaan kaikki tuona aikana, mutta siitä huolimatta Herramme puhui avionrikkovasta sukupolvesta! Mitä tulee meidän aikaamme tällä alueella, siivilöimme nyt melkoisen määrän hyttysiä, mutta nielemme laumoittain kameleja! Miksi ja miten? Mieltäni ei jätä rauhaan kirjoituksemme Talmudista, juutalaisten pyhästä ohjekirjasta, joka on ratkaiseva tekijä kaikissa asioissa juutalaisten keskuudessa. Mikä olisi toisin meidän keskuudessamme?:

”…kristillisten arvohenkilöiden lausunnot liittyvät Raamatun teksteihin, etenkin Mooseksen kirjoihin, yhtäjaksoisina selityksinä.

Paavali puhuu toistamiseen toisenlaisesta evankeliumista, mikä tarkoittaa myöskin toista Jeesusta. Nämä hänen varoituksensa on ohitettu kautta aikojen käsittämättä asian todellista vakavuutta. Kristillisyyden ns. ”voittokulku” ei suinkaan merkitse vaaran katoamista, vaan voimme havaita aivan päinvastaista.

”Mutta minä pelkään, että niinkuin käärme kavaluudellaan petti Eevan, niin teidän mielenne ehkä turmeltuu pois vilpittömyydestä ja puhtaudesta, joka teissä on Kristusta kohtaan.”

Mitä todellisuudessa ja käytännössä tarkoittavat ”arvohenkilöiden Raamatun teksteihin liittyvät yhtäjaksoiset selitykset”? Kuuluisiko kaiken takana jonkinlaista käärmeen sihinääkin, mikä ei kovinkaan monelle ole varoittava merkki, koska nykyaikainen trendi suosii eräänlaista hengellistä kaikkiruokaisuutta ja suvaitsevaisuutta. Uskoon tuloni ensimmäisinä vuosina spiritismin kaltaiset liikkeet käyttivät hyvin varoen Jeesus – nimeä tietynlaisessa arkuudessa, mutta nykyään sitä käytetään mitä arveluttavimmissakin piireissä todellisen tarkoituksen kätkemiseksi. Jeesus–nimi siis on takaavinaan esitetyn asian aitouden! Emme milloinkaan saa unohtaa:

”Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra!', pääse taivasten valtakuntaan, vaan se, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon. Moni sanoo minulle sinä päivänä: 'Herra, Herra, emmekö me sinun nimesi kautta ennustaneet ja sinun nimesi kautta ajaneet ulos riivaajia ja sinun nimesi kautta tehneet monta voimallista tekoa?' Ja silloin minä lausun heille julki: 'Minä en ole koskaan teitä tuntenut; menkää pois minun tyköäni, te laittomuuden tekijät.' Sentähden on jokainen, joka kuulee nämä minun sanani ja tekee niiden mukaan, verrattava ymmärtäväiseen mieheen, joka huoneensa kalliolle rakensi.” (Matt.7)

”…niin teidän mielenne ehkä turmeltuu pois vilpittömyydestä ja puhtaudesta, joka teissä on Kristusta kohtaan.”

Kysymys ei siis ollenkaan ole ulkonaisista eleistä ja tekemisistä, vaan sydämen vilpittömyydestä ja puhtaudesta, Kristusta, ei selityksen laatijoita kohtaan! Miten rakentaa tätä hengellistä majaa, rakennusta, ymmärtäväisellä tavalla?:

”Nämä olivat jalompia kuin Tessalonikan juutalaiset; he ottivat sanan vastaan hyvin halukkaasti ja tutkivat joka päivä kirjoituksia, oliko asia niin.” (Apt.17).

Tämä ei suinkaan sulje pois mahdollisuutta, että joudumme pitämään puoliamme uskomme tähden ja suhtautumaan kriittisesti kaikenlaisiin ”…kristillisten arvohenkilöiden antamiin lausuntohin, jotka liittyvät Raamatun teksteihin yhtäjaksoisina selityksinä.

”Ja monet heistä uskoivat, niin myös useat ylhäiset kreikkalaiset naiset ja miehet. Mutta kun Tessalonikan juutalaiset saivat tietää, että Paavali Bereassakin julisti Jumalan sanaa, tulivat he sinnekin yllyttämään ja kiihoittamaan kansaa.” (Apt.17).

Mikä sopii siihen paremmin kuin yhtäjaksoiset selitykset?!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

Sample text

Sample Text

Sample Text